Avui dijous 11 de març del 2021 tenim d’oferta especial MAIRES

Avui dijous 11 de març del 2021 tenim d'oferta especial MAIRES. La característica més important per definir aquest peix és el baix contingut de greix que tenen.

Avui dijous 11 de març del 2021 tenim d’oferta especial MAIRES. La característica més important per definir aquest peix és el baix contingut de greix que tenen. Cal saber que en aquest grup, igual que en el següent, els peixos blaus, la quantitat de greix pot variar segons l’estació de l’any. Així, doncs, a l’estiu, quan l’aliment és més fàcil de trobar, l’índex de greix és d’un 3 % o 4, però a l’hivern és del 0%. Normalment aquest tipus de peix viu en aigües fondes i, com que no fan grans desplaçaments, la musculatura no necessita treballar, per la qual cosa no acumula reserves de greix. El seu índex normal és del 2%, per això es diu que el peix blanc és més fàcil de pair que els altres. Per saber si un peix és blanc o blau d´una manera quasi segura, només en mirar-li la cua. Si la té en forma de V, el peix és blau, ja que la necessita per nedar força en les llargues migracions. Al contrari, si la cua és arrodonida, es tractarà sens dubte d’un peix blanc. Aquest grup és sedentari i fa pocs desplaçaments, ocasionals i curts. Pot haver-hi, però, alguna excepció.
Maire, lluça, tabanc, mare del lluç, llúcera, bacallà, etc.
Aquest és un dels peixos més abundants de la Mediterrània. Té un cos prim i rosat i és la dieta principal del lluç. Tot l’any és bo menjar-ne. L’arrossegament és l’art més habitual per pescar aquest peix.