Caldereta de peix – Clàssica recepta per a un diumenge – Recepta de Josep Lladonosa i Giró

Caldereta de peix - Clàssica recepta per a un diumenge -Recepta de Josep Lladonosa i Giró

Caldereta de peix 
Clàssica recepta per a un diumenge, no precisament per a un dia de cada dia, que es pot interpretar com una mena de “sarsuela” però sense marcar primer el peix. A més pot portar o no marisc i sí que duu patates.

Caldereta de peix  Clàssica recepta per a un diumenge, no precisament per a un dia de cada dia, que es pot interpretar com una mena de “sarsuela” però sense marcar primer el peix. A més pot portar o no marisc i sí que duu patates.

Els peixos utilitzats que detallo als ingredients són els que posa a la recepta del llibre, però bé, poden variar, sempre que siguin peixos durs, que aguantin la cocció sense desfer-se. A més, algunes espècies com per exemple l´aranya són plenes d’espines, i alguna part del congre (boníssim i imprescindible en aquest plat, diria jo) també en té, amb el qual s’ha d’anar amb compte. Però clar, amb una matèria primera com aquesta és difícil que el plat quedi malament, més aviat al contrari…

Caldereta de peix - Clàssica recepta per a un diumenge -Recepta de Josep Lladonosa i Giró

Ingredients (4 px):

Una escórpora d’uns 350 gr

una cua de rap de 600 gr aprox

4 talls de congre

una aranya grossa

una branca de fonoll

mig quilo de patates

pebrot vermell (opcional)

una ceba gran

4 tomàquets madurs

1 porro

1 got de vi blanc

picada: un grapat d´ametlles, uns brins de safrà, una mica de julivert, un parell de dents d’all

brou de peix (un litre aprox.)

Començarem fent un bon fumet de peix amb els caps i les principals espines dels peixos que després ens menjarem i una bresa de verdures. A partir que arrenqui el bull mitja horeta. Mentrestant podem començar fent un sofregit amb la ceba, el fonoll i més endavant els tomàquets i a la vegada pelem i tallem a rodelles les patates, les enrossim una mica en una paella a part i les incorporem al sofregit… veure més al llibre LA CUINA CATALANA de JOSEP LLADONOSA I GIRO.