Suggeriments per cuinar els escamarlans aquests dies de neu i fred: Pollastre amb escamarlans.

Suggeriments per cuinar els escamarlans aquests dies de neu i fred: Pollastre amb escamarlans. També conegut com a Mar i Muntanya. Recepta tradicional catalana número 857 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.

Suggeriments per cuinar els escamarlans aquests dies de neu i fred: Pollastre amb escamarlans.
També conegut com a Mar i Muntanya. Recepta tradicional catalana número 857 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. Parlem d’un plat de festa, d’un d’aquells plats que us farà llepar els dits fins als colzes. Per estrany que a alguns us pugui semblar, combinar pollastre amb marisc i xocolata resulta exquisit. La picada de xocolata li aporta un matís molt seductor a la salsa i un sabor molt característic al plat, que no oblidareu fàcilment.

En el llibre « La Cuina Gironina », l’escriptor i gastrònom Jaume Fàbrega diu: « Aquest plat, en contra del que podria semblar, no ha pas estat l’invent d’algun cuiner que s’hagués inspirat en algun suposat principi de la nova cuina. Amb diverses variants, és tradicional a tota la costa: també es pot fer amb conill, amb gambes i, fins i tot, ja en un altre terreny, amb cloïsses. Segons m’explicà un vell pescador de Tossa de Mar el plat, originàriament, es feia amb llagosta, quan això era un marisc que els pescadors tenien avorrit de tenir tant a mà. D’acord amb l’esmentat personatge, a Tossa, per la Festa Major, es cuinava el consuetudinari rostit de pollastre. I amb el que havia sobrat, l’endemà, hom aparellava un plat més d’estar per casa, el pollastre amb llagosta »

https://catalunyacuina.com/carns/pollastre-escamarlans